torstai 13. maaliskuuta 2014

Tavallinen torstai

Eilinen ja tämä päivä ovat olleet osastolla mukavia ja aika tavallisiakin. Oman ohjaajan kanssa on hoidettu omia potilaita. Hoitamisessa alkaa olla jo aikalailla tuttuja asioitakin. Leikin merkitys lapsipotilaiden viihtymiselle on todella tärkeä asia, mutta leikkiin liittyy myös muita näkökulmia. Leikin avulla voidaan ohjata lasta omahoitoon, kertoa toimenpiteistä tai tutkia lasta (esim. onko motoriikassa ongelmia tai aiheuttaako tarkka askartelu tai rannekorun tekeminen huimausta).

Tänään keskustelin osastohoitajan kanssa siitä, kuinka paljon hoitotyö on muuttunut vuosien aikana. Tarkoitukseni oli ottaa kuvia ja kertoa tänään näistä muutoksista, mutta kamerasta loppui akku. Kerron huomenna ja laitan vähän kuviakin.

Olen miettinyt jakson aikana hyötyjä itselleni ja myös muille osapuolille. Osaamiseni on tosiaankin lisääntynyt valtavasti ja tietysti se hyödyttää myös opiskelijoitani. Jakson aikana olen myös sopinut, että jos vain syksyllä LNHK ryhmästä löytyisi innokkaita opiskelijoita voisimme tehdä vauvalaan opinnäytetyön. Sille olisi tilaus. Myös perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon isot muutokset lisäävät osaamisvaatimuksia kotihoitoon/avohoitoon tulevaisuudessa. Itselleni on ainakin avautunut se, miksi lähihoitajatutkinnossa on (lasten ja nuorten koulutusohjelma) näin paljon sairaanhoitoa. Tulevaisuudessa alan osaamista saatetaan tarvita paljonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti