perjantai 7. maaliskuuta 2014

Osastolla 22 tänään, vauvan tuoksua ja tuhinaa

MIKÄ PÄIVÄ! Kyllä olen kaivannut vauvojen hoitoa. Ihanaa olla seuraamassa tuoreita onnellisia äitejä ja pieniä tuhisijoita. Hiukan kömpelöltä kädet aluksi tuntui, mutta siitä se sitten päivä lähti sujumaan...Ohjaajani oli herttainen vastavalmistunut Laura- kätilö ja vastaanotto oli kyllä taas loistava. Kiitos Laura ja koko osasto.

Kertausta ja muistutusta tuli tämän osaston perusjutuista eli vauvan hoidosta, imetysohjauksesta, vauvan kapaloinnista (jota harjoittelin muuten niin aidon näköisen nuken kanssa, että kuvassa olisitte luulleet aidoksi - harmi kun kamera ja EVÄÄT jäi kotiin - nukke maksaa 150€ kuulema), maidon lämmityksestä, haavahoidosta (keisarinleikkaukset), jälkisupistuksista, lapsivedestä....Lääkärin kanssa keskusteltiin myös siitä, mitä kotiinlähtötarkastuksessa vauvalta katsotaan, muistelisin että se ei ole juurikaan muuttunut.

Uuttakin oli paljon mm. keltaisuuden mittari (ihan erilainen kuin ennen), kaikille vauvoille tehtävä kuulotutkimus (tehdään unessa, korvaan laitetaan pieni anturi ja vauva nukkuu, mitataan jotakin kaikuja??) ja erityisesti sokerimittaukset. Vauvan sokerimittaukset näin, ovat minulle ihan uutta. Nykyisin seurataan vauvan sokereita ja kolme yli 3 arvoa pitää olla, että mittaukset voi lopettaa. Käytännössä tarkoittaa siis sitä, että jos vauvalla on vaikka 2,9 arvo niin sitten lisämaitoa ja tunnin päästä kontrolli että sokeri on ok ja sitten pitää olla vähintään kaksi vielä hyvää arvoa. Vauvojen vapina voi kertoa verensokerin laskusta. Tämmöistä en kyllä muista vuodelta "kivi ja keppi", silloin mittailtiin vain painoa ennen syöttöä ja sen jälkeen. Että saiko vauva 10ml vai 15ml maitoa.

Piipahdin myös heräämössä (minut bongattiin käytävältä avustamaan sängyn toiseen päätyyn). Minut bongannut hoitaja kertoi että heräämö on aivan ihanasti sisustettu. Mietin että kuulinko oikein?!Sisustettu?? Oli kyllä. Violettia: vaaleaa, keski-vaaleaa, tummaa...

Palaute päivässä:
-Laura kertoi tulevansa aamulla ja äiti kysyi: "Tulethan sinä varmasti aamulla?"
-Minä toivottelin samalla hyvät jatkot: "Kiitos vinkeistä, olisitpa ollut pidempään"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti