perjantai 14. maaliskuuta 2014

KUKA pesee sairaalan ikkunat? Kevätfiilistä ja katupölyä


Nyt keväällä valo/aurinko/ on AIVAN IHANA, mutta toisaalta aivan liian paljastava. Olo on odottava, kun kesä on tulossa ja  aamulla töihin ajaessa ei tarvita pitkiä valoja ja aamut valostuvat päivä päivältä. Katuja putsaillaan kaupungissa ja tennarit ovat katukuvassa.

Onhan siinä keväässä huonojakin puolia. Kun laittaa tukisukkia aamulla jalkaan, tsiljoona (?) pölyhiukkasta tanssii pitkin makkaria tai kun katsoo ikkunasta ulos näen harmaata, pisaran valumia ja on varmistettava, ettei kyseessä sumu :D...

Päätin jaksoni aikana selvitellä myös muiden ammattiryhmien työnkuvia nimenomaan  lastenosastolla. Haastattelin sairaalahuoltajaa ja osastosihteeriä. Työnkuvista lastenosastolla kerron myöhemmissä teksteissä. Tänään töistä lähtiessä bongasin sairaalahuoltajan, joka oli siivoamassa alimmaista kerrosta ja pukuhuoneitamme (kuva alla) ja kameran akkukin oli tällä kertaa ladattu.


 
Sairaalahuoltaja ja siivouskärri ovat tuttu näky sairaalassa. Kuka on se henkilö, joka varmistaa, että ripulin takia eristyksessä olleeseen huoneeseen voi seuraavan kerran mennä kuka tahansa pelkäämättä tartuntaa?  Kuka pesee ikkunat? Kuka huolehtii siitä, että lastenosaston  varastoissa on riittävästi NAN:ia (entinen tutteli), riisimuroja, leikkelettä, leipää, jogurttia...jne...jne.  Kuka kerää eristyshuoneiden jatkuvasti täyttyvät roskikset. Kyllä se sairaalahuoltaja on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti