tiistai 11. maaliskuuta 2014

Sammakkokynä ja kauniita värejä

Tänään diabeteskoulutus jatkui. Hoidon ohjauksessa tuli kyllä tärkeää tietoa ja päivitystä, jota voin hyödyntää opetuksessa.

Meitä kyllä kaikkia koulutuksessa mukana olleita keskustelutti I-tyypin diabetes sairautena ja sen sitovuus. Kun lapsi sairastuu diabetekseen on kyseessä elinikäinen sairaus, joka on joka IKINEN kerta kun päivän aikana syöt otettava huomioon. Lomaa sairaudesta ei ole.

Ohessa kuvia verensokerimittarin ohjauksesta ja hienoista insuliinikynistä. Kyniin saa eri värisiä kuoria.

 
 
Alla olevassa kuvassa on sammakkoja ja muutenkin kyniä, pumppuja ja verensokerimittareita lapset voivat "tuunata" persoonalliseksi.
 
Tämä kuva ei suinkaan ole tauko, jossa tarkastetaan onko puhelimeen tullut viestiä vaikka siltä näyttää ;) Lastenosaston hoitajat harjoittelevat (erilaisen kuin eilen) insuliinipumpun kanssa. On tärkeää, että uskaltaa koskea ja tarkistaa pumppuja, jos osastolle tulee diabeetikko. Joskus lapsi tai nuori ei silloin itse pysty pumppua käyttämään.
 
Viimeisessä kuvassa sairaanhoitaja Anu on kiinnittänyt Lenny-leijonan insuliinipumppuun ja Leon sylissä on pumppu ja kädessä vielä kaukosäädin, jolla pystyy  ohjelmoimaan ja muuttamaan pumpun asetuksia. Lasten  kanssa voidaan harjoitella diabeteksen hoitoa leikkien, pelaten ja vaikka Oy Haima ab kirjaa lukien.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti